Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi segítsetek, nagyon sürgős

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
15.
10-től 99-ig 90 db szám van. Egy szám akkor osztható 5-el, ha 0-ra vagy 5-re végződik. A páros és pozitív szám fogalmát gondolom nem kell elmagyaráznom. Ezek alapján remélem menni fog!

16.
Egy szám akkor osztható 8-cal, ha utolsó három számjegyéből alkotott szám osztható 8-cal.
Minimum 3, hisz 2 egymást követő természetes szám szorzata sosem lesz 3 jegyű. Három pedig már elegendő, hiszen 6·7·8=336, ez pedig maradék nélkül osztható 8-cal (42).

17. Elég, ha tudod, hogy sebesség=út/idő. Valaminek a 60%: x·0,6. Ha valamiből elveszünk, 40%-ot, azaz pl. ha az útból megtettünk annyit, akkor x·0,6. Azért 0,6-al kell szorozni, mert a 100%-ból már megtettünk 40%-ot, azt levonjuk, így marad 60%. A % pedig nem más, mint 100-al való osztás. 60/100 pedig 0,6.
0

1. feladat
A C a jó
9×4=36
2. feladat
Itt is a C a jó négyet
3. feladat
20 perc alatt így a B a helyes
1