Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi segítsetek, nagyon sürgős

Főoldal » Középiskola » Matematika
311
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
2.
100*1,1= 110
110*1,15=126,5, tehát az eredeti árhoz képest 26,5%-kal nőtt a benzin ára.
1

1. x=3
1

x2-28x+75=(5-x)2-4
x2-28x+75=25-10x+x2-4
x2-28x+75=21-10x+x2
x2-28x+75+10x=21+x2
x2-18x+75=21+x2
x2-18x+75-x2=21
-18x+75=21
-18x+75=21
-18x=-54
x=3
(négyzeteket nem tudok írni, úgyhogy az x2 az x a négyzeten akar lenni)
1