Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-szöveges-

Főoldal » Általános iskola » Matematika
363
a, 3 cm sugarú körből kivágtunk egy 90°-os középponti szöghöz tartozó körcikket. Mennyi ennek a területe?

b, Mennyi a sötétebbre színezett körszelet tekülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
T = `(r^2*pi)*90/360` = `(3^2*3.14)*90/360` = 7,07 `cm^2`

Azt sajnos nem látom, mi van sötétebbre szinezve.
1