Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Metek. -7.osztány-

Főoldal » Általános iskola » Matematika
373
1, Számítsd ki a kör területét, ha sugara 1,6 dm?

2, Számítsd ki a kör területét, ha átmérője 9 méter!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
r=1,6 dm
T=r²π=1,6²×3,14=8,038 dm² a területe

2. feladat
d=9 m
r=4,5 m
T=r²π=4,5²×3,14=63,585 m² a területe
1