Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-szöveges feladat...

Főoldal » Általános iskola » Matematika
529
egy parkba kör alakú pázsitot terveznek, amelynek átmérője 10 m
a, Hány kilogramm fűmagot vegyenek, ha négyzetméterenként kb 5 dkg magot számítanak?

b, A pázsit szélére keskeny szegélyt terveznek. Milyen hosszú a szegély?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

A pázsit területe:

T = `(d^2*pi)/4` = `(10^2*3.14)/4` = 78,5 `m^2`

1 `m^2` re 5 dkg fűmag kell

78,5 `m^2`-re `78.5*5` = 392,5 dkg = 3,925 kg fűmagra van szükség.

b,

K = `d*pi` = `10*3.14` = 31,4 m a szegély hossza.
1