Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögek

Főoldal » Középiskola » Matematika
409
Szabályos húszszögnél számítsd ki az összes átlók számát, belső szögek összegét, egy belső és egy külső szög nagyságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Átlók száma: `(n*(n-3))/2` = `(20*17)/2` = 170 darab

Belső szögek összege: `(n-2)*180` = `18*180` = 3240 fok

Egy belső szög: `3240/20` = 162 fok

Egy külső szög: 180-162 = 18 fok
0