Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

-matek-ez fontos lenne, mert nem nagyon értem ezeket. Köszönöm a válaszokat előre!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
509
1. egy kör kerülete 201 mm. Mekkora a kör átmérője, illetve sugara?

2. Hány négyzetdeciméter a kör területe, ha sugara
a, r=10 cm=
b, r=1,5 dm=

3. Határozd meg a körgyűrű területét, ha adott a két határoló körvonal sugara: (rk=r és alatta egy kis k, csak én nem tudok olyat írni.) rk=8 cm, rb= 2 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

1, K = 201 mm

K = `d*pi`

d = `K/pi` = `201/3.14` = 64 mm

r = `d/2` = `64/2` = 32 mm

2,

a,

r = 10 cm = 1 dm

T = `r^2*pi` = `1^2*3.14` = 3,14 `dm^2`

b,

r = 1,5 dm

T = `r^2*pi` = `1.5^2*3.14` = 7,065 `dm^2`

3,

T = `r_k^2*pi` - `r_b^2*pi` = `3.14*(8^2-2^2)` = `3.14*(64-4)` = 188,4 `cm^2`
1