Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszögek

Főoldal » Középiskola » Matematika
459
Egy háromszög két szögének aránya 3: 4. Mekkora ez a két szög, ha a harmadik szög 75 fok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyik szög 3x, a másik szök 4x, a harmadik 75 fok.

3x+4x+75 = 180

x = 15

`alpha` = 3x = `3*15` = 45 °

`beta` = 4x = `4*15` = 60 °
0