Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika hf

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1249
. 34 m távolságra állunk a Tihanyi Apátság falától. Tapsolunk egyet. Mennyi idő múlva halljuk a visszhangot? (A hang terjedési senessége 343 m\s)(Levezetést kérek: adatok+kérdés+képlet+behelyettesítés+végeredmény!)Segít sietek pls
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A hang odaér `34/343` = 0,1 s alatt, ugyanennyi idő alatt visszaér; tehát 0,2 s múlva halljuk a hangot.

Adatok:

v = 343 `m/s`

s = `2*34` = 68 m

kérdés fent

képlet:

v = `s/t`

t = `s/v`

behelyettesítés:

t = `(68m)/(343 m/s)` = 0,2 s

Eredmény: 0,2 s
0