Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
344
Nagyon megköszönöm mindenkinek aki el tudná küldeni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Témazáró dolgozat
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Alumíniumos:

`rho_(Al)` = 2,7 `(kg)/(dm^3)`

`rho_("olaj")` = 0,9 `(kg)/(dm^3)`

5 kg Alumínium térfogata:

V = `m/rho` = `5/2.7` = 1,85 `dm^3`

Az alumínium kiszorít 1,85 `dm^3` olajat, ennek a tömege:

`m_o` = `rho_o*V` = `0.9*1.85` = 1,67 kg

`F_f` = `m*g` = 16,7 N

A felhajtóerő 16,7 N.

Vizes:

A test 400 `dm^3`, ugyanennyi vizet szorít ki. Ennyi víz tömege (`rho` = 1 `(kg)/(dm^3)` esetén) 400 kg, ennyi víz súlya 4000 N, ekkora a testre ható felhajtóerő.
0