Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Ebben kérnék egy kis segítséget, a, b feladat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
trigonometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


a,

c = `root()(a^2+b^2)` = `root()(8^2+15^2)` = `root()(64+225)` = `root()(289)` = 17 cm

`sinalpha` = `a/c` = `8/17` = 0,47

`alpha` = 28,07°

`beta` = 90 - `alpha` = 90-28,07 = 51,93 °

b,

`sinalpha` = `a/c`

c = `a/sinalpha` = `10/(sin25)` = 23,66 cm

`beta` = 90- `alpha` = 90-25 = 55°

b = `root()(c^2-a^2)` = `root()(23.66^2-8^2)` = `root()(495,9)` = 22,27 cm
0