Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
Nagyon megköszönném ha segítenétek.csak a 9-es feladat kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenes meredeksége:

y = `2/5*x` - 2

m = `2/5`

A keresett egyenes meredeksége is `2/5`

Behelyettesítjük a koordinátákat az általános egyenletbe:

y = mx + b

1 = `2/5*4` + b

b = 1-`8/5` = `-3/5`

A keresett egyenes egyenlete:

y = `2/5*x - `3/5`

Vagy átalakítva:

2x-5y = 3

Ábra
0