Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldd meg a kétismeretlenes egyenletrendszert!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
318
a) x - 2y = 3 b) 6x - 4y = 7 c ) a + b = 4
6y = -7 + 2x 12x + 5y = 1 4( b - 1 ) = 3b - a
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1


a,

x = 2y+3

6y = -7 +2(2y+3)

2y = -1

y = `-1/2`

x = `2*(-1/2)` + 3 = 2


b,

I. 6x-4y=7

II. 12x+5y = 1

I. *2 :

12x-8y = 14

13y = -13

y = 1

6x+4 = 7

6x = 3

x = `1/2`


c,

I. a+b = 4

II. 4b-4 = 3b-a

I. a = 4-b

II.

4b-4 = 3b-4+b

azonosság, sok megoldása van;

Ha kiválasztunk egy b értéket, akkor a = 4-b.
0