Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
377
Prímtényezős felbontással kell megcsinálni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(5/21)+(9/14)=(10/42)+(27/42)=37/42
(11/24)+(13/36)=(33/72)+(26/72)=59/72
(96, 72)=24
120, 200=600
96=2⁵×3
72=2³×3²
Legnagyobb közös osztó mindegyiknél megnézzük a hatványkitevőket és mindegyiknél a legnagyobb közöst írjuk be
Így 2³×3=24
120=2³×3×5
200=2³×5²
Itt meg 2³×3×5²=600
Módosítva: 6 éve
1