Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
Nagyon megköszönném ha valaki segítene.
Írjuk fel az AB átmérőjű kör egyenletét, ha
A(1;-4) B(7;0)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`d_(AB)` = `root()((1-7)^2+(-4-0)^2)` = `root()(52)`

r = `root()(13)`

`x_O` = `(x_A+x_B)/2` = 4

`y_O` = `(y_A+y_B)/2`= -2

Az egyenlet tehát:

`(x-4)^2` + `(y+2)^2` = 13
0