Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
17,

`a_1` = x

`a_(30)` = x+ `29*2`

`S_(30)` = `(x+(x+58))*30/2` = 3000

x = 71

`a_(30)` = `a_1` + `29*2` = 71+58 = 129

Az első napon 71 fát ültettek. A 30. napon 129 fát ültettek.

b, Ábra lent

3000-(13+11+5+19+2+2+7) = 3000-59 = 2941 fa nem kapott jelet.
1