Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összes válaszoló 500 fő

500 főből 176 kéket válaszott

10000 db törölközőből `10000/500*176` = 3520 kék

500 főből 153 sárgát válaszott

10000 db törölközőből `10000/500*153` = 3060 sárga

500 főből 124 pirosat válaszott

10000 db törölközőből `10000/500*124` = 2480 piros

500 főből 47 zöldet válaszott

10000 db törölközőből `10000/500*47` = 940 zöld színű.

b,

Az első húzás valószínűsége `2/7`, a másodiké `1/6`, együtt tehát: `2/7*1/6` = `2/42` = `1/21`.

c,

a gyárban volt x db férfi és 3x db nő.

lett 3x+70 nő és x+6 férfi

3x+70 = 4(x+6)

3x + 70 = 4x + 24

x = 46

46 férfi és 138 nő dolgozott tavaly.

Idén tehát 52 férfi és 208 nő dolgozik a gyárban.
0