Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldjuk meg a valós számok halmazán

Főoldal » Középiskola » Matematika
400
4(×)-2×-13=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Abszolút értékben van az első x
0

4abs(×)-2×-13=0

1. eset: x≥0
4x-2x-13=0
2x=13
x=6,5

2. eset: x<0

4·(-x)-2x-13=0
-6x=13
x=-13/6

Az ellenőrzést rád bízom.
0