Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pótold a hiányzó mérő számokat mértékegységeket

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1245
Matek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) 5400 mm = 54 dm = 540 cm 54 m = 0,054 km = 5400 cm
b) 0,45 kmm = 4500 dm = 45000 cm 0,45 dm = 0,045 m = 45 mm
c) 1520 dl = 152 dm³ = 152 l 5,6 hl = 0,56 m³ = 560 l
d) 3,48 m³ = 34,8 hl = 3480 dm³ = 3480 l = 348000 cl
e) 5,6 t = 5600 kg = 560000 dkg 5,6 kg = 5600 g
f) 545 dkg = 5450 g = 5,45 kg 545 kg = 0,545 t = 54500 dkg
g) 2,3m² = 230 dm² = 23000 cm² 3200 mm² = 32 cm²
h) 520 ha = 5,2 km² = 5200000 m² 520 mm² = 0,052 dm²
i) 2,4 h = 0,1 nap = 144 min 45 min = 0,75 h = 2700 s
j) 0,5 hét = 3,5 nap = 210 h 4500 min= 270000 s = 75 h
0