Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglalap kerülete és területe ha az átlót és egy szögét ismerjük

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Egy téglalap átlója 32 cm és az egyik oldallal 60°-os szöget zár be. K=? T=?
(A téglalapunk szögeit kiszámoltam, illetve a 30°-os szög tételével azt állapítottam meg, hogy a oldal=x, b=2x , pitagorasszal kéne tovább számolni, de kicsit elakadtam)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x²+(2x)²=32²
5·x²=1024
x=14,31
A téglalap oldalai 14,31 cm és 24,62 cm. Innen már fog menni önállóan a téglalap kerülete és területe.
0