Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
457
Egy 90 cm átmérőjű 1,4 m magasságú egyenes körhenger alakú,
felülnyitott hordóba esővizet gyűjtöttünk. Hány liter víz fér bele?
Hány m2-t kell lefestenem, ha csak kívülről mázolom le a hordót?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, Nagyon fontos, nagyon
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r = 0,45 m

m = 1,4 m

V = `r^2*pi*m` = `0.45^2*3.14*1.4` = 0,954 `m^3` = 954 l

A = `r^2*pi` + `2*r*pi*m` = `0.45^2*3.14*1.4` + `2*0.45*3.14*1.4` = 0,636 + 3,958 = 4,594 `m^2`
0