Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék

Főoldal » Általános iskola » Matematika
979
Egy kiránduláson összesen 80 tanuló vett részt,45%-uk hetedikes volt,köztük 24 fiú.A többiek nyolcadikosok voltak.A résztvevő tanulók kétötöde lány volt.A résztvevő tanulók hány százaléka volt nyolcadikos fiú?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
80*0,45=36 -> hetedikes, ebből 24 fiú, 12 lány
80*0,4=32 lány, tehát 20 nyolcadikos lány van
80-24-20-12=8.os fiúk=24
0