Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyors segítségre van szükségem!

Főoldal » Középiskola » Matematika
697
Az egyenes csonkakúp alapkörének sugara 4dm,fedőköré 2dm, felszíne 128πdm². Mekkora a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A felszínből és a két sugárból kiszámítjuk az alkotót:
A=π[R²+r²+(R+r)·a] ebből a=18 dm
A térfogathoz ki kell számítani a csonkakúp magasságát Pitagorasz tétellel
a²=m²+(R-r)²
m²=18²-2²
m=17,88 dm
V=π·m·(R²+R·r+r²)/3
V=524 dm³
1