Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1741
5 darab különböző értékű könyvutalványt sorsolunk ki 20 tanuló között. Hány különböző eredménye lehet a sorsolásnak, ha

egy tanuló legfeljebb egy könyvutalványt kaphat;
egy tanuló több könyvutalványt is kaphat (akár mind az 5-öt);
Konrád egy darab könyvutalványt kap, a töb­biek pedig legfeljebb egy könyvutalványt kaphatnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
egy tanuló legfeljebb egy könyvutalványt kaphat;
(20 alatt 5)=15504
egy tanuló több könyvutalványt is kaphat (akár mind az 5-öt);
20*20*20*20*20=20⁵3200000
Konrád egy darab könyvutalványt kap, a töb­biek pedig legfeljebb egy könyvutalványt kaphatnak?
(19 alatt 4)=3876
0