Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos nagyin fontos

Főoldal » Középiskola » Matematika
936
Egy téglatest egy csúcsba futó éleinek aránya 2 : 3 : 5. Együttes hosszuk
30 cm. Határozd meg az élek hosszát! Számítsd ki a téglatest felszínét
és térfogatát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, Sos azzonal kell sosss
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2


2x+3x+5x = 30

10x = 30

x = 3

a = 2x = 6 cm

b = 3x = 9 cm

c = 5x = 15 cm

A = `2*(ab+ac+bc)` = `2*(6*9+6*15+9*15)` = `2*(54+90+135)` = 558 `cm^2`

V = abc = `6*9*15` = 810 `cm^3`.
0

2x+3x+5x=30 cm
10x=30 cm
x=3 cm
Így élei: 6 cm, 9 cm és 15 cm
Felszíne:
A=2(ab+ac+bc)=2(54+90+135)=558 cm²
Térfogata:
V=abc=6×9×15=810 cm³
0