Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1596
Hány olyan 1000-nél nem nagyobb pozitÍv egész szám van, amely
a, 2-vel és 5-tel nem osztható?
b, 3-mal és 7-tel nem osztható?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
2-vel osztható: 1000:2=500 db
5-tel osztható: 1000:5=200 db
2-vel és 5-tel osztható, magyarán tízzel osztható: 1000:10=100
2-vel vagy 5-tel osztható: 500+200-100=600 db
2-vel és 5-tel nem osztható: 1000-600= 400 db
b)
3-mal osztható: 1000:3= 333 db (az egészrészét kell venni)
7-tel osztható: 1000:7= 142 db
3-mal és 7-tel osztható, magyarán 21-gyel osztható: 1000:21=47 db
3-mal vagy 7-tel osztható: 333+142-47=428 db
3-mal és 7-tel nem osztható: 1000-428=572 db
0