Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1840
A 26 betűből álló angol ábécé betűiből (nincsenek hosszú magánhangzók, sem kettős betűk) hány jelszó készíthető, ha

a jelszó 6 karakter hosszúságú, és a karakterek között nincs ismétlődés;
a jelszó 6 karakter hosszúságú, és a karakterek között lehet ismétlődés?
Hogyan változik meg az a), illetve a b) feladatra adható válasz, ha mind a 6 karakter lehet kisbetű is, és lehet nagybetű is?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. `26*25*24*23*22*21` = `1.66*10^8`

2. `26^6` = `3.09*10^8`

1. `52*51*50*49*48*47` = `1.47*10^(10)`

2. `52^6` = `1.98*10^(10)`
0