Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
913
Hány 10 jegyű szám írható fel a 2-es számrendszerben? (Vigyázz: 0-val nem kezdődhet a szám!)
Hány 10 jegyű szám írható fel a 3-as számrendszerben?
Hány 10 jegyű szám írható fel a 10-es számrendszerben? Ezek között hány olyan van, amelyik 5-tel osztható?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hány 10 jegyű szám írható fel a 2-es számrendszerben? (Vigyázz: 0-val nem kezdődhet a szám!)
1*2*2*2*2*2*2*2*2*2=2⁹=512 db
Hány 10 jegyű szám írható fel a 3-as számrendszerben?
2*3*3*3*3*3*3*3*3*3*3=2·3⁹=39366
Hány 10 jegyű szám írható fel a 10-es számrendszerben?
9*10*10*10*10*10*10*10*10*10=9·10⁹=9000000000 db
Ezek között hány olyan van, amelyik 5-tel osztható?
9*10*10*10*10*10*10*10*10*2=18·10⁸=1800000000 db
0