Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1320
Józsi bácsi piacon kis- és nagyméretű itatókat árul. A nagyméretű egységára 500 forinttal magasabb a kisméretű itató egységáránál. Az egyik nap összesen 28 darabot értékesített, és a bevétel 48 000 forint volt. Ha a nagyméretű itatókból 3-mal, a kisméretű itatókból 4-gyel többet adott volna el a bevétel 60 000 forint lett volna.
a) Hány nagyméretű itatót adott el Józsi bácsi?
A nagyméretű itató keresztmetszete olyan trapéz, amelynek párhuzamos oldalai 10 cm és 28 cm, szárai 15 cm hosszúságúak. Az itató hossza 80 cm.
b) Hány cm^2 alumínium lemez kell az itató elkészítéséhez, ha a forrasztások miatt az itató anyagszükséglete a
felszínének 105%-a? A választ egészre kerekítve adja meg!
Egy itatót gyártó kisiparos terméke 0,95 valószínűséggel hibátlan.
c) Mekkora annak a valószínűsége, hogy a kisiparos öt terméke közül legalább egy termék selejt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A/
3-mal tobbet adott el a nagybol, tehat ha a kulonbozetet kivonjuk, es elosztjuk a darabszammal, megkapjuk az egysegarat.
12000-1500(3*500)=10500
Hetet adott el, tehat:
10500:7=1500.-
A kicsi ara: 1500ft
A nagy ara: 2000ft
0

Mivel 28db-ot adott el, ezert 28*1500=4200
A maradek 6000.- pedig a kicsi es nagy kozotti kulonbozetek osszeges, tehat 6000:500=12
Valasz: Józsi bácsi 12db nagy itatót adott el aznap.
0