Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Igazolja ,hogy...

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
²²Igazolja,hogy A és B illeszkedik az x²+y²-6x-2y=10 egyenletű körre,és számítsa ki AB húr hosszát.
A (1;-3) B (7;-1)

Köszönöm szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x²+y²-6x-2y=10
A (1;-3)
1²+(-3)²-6·1-2·(-3)=10 tehát rajkta van
B (7;-1)
7²+(-1)²-6·7-2·(-1)=10, tehát rajta van

AB vektor (6;2) így a hossza  40  egység
0