Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
403
Sziasztok valaki tudna segíteni a henger és a hasáb felszínének meg térfogatának szabályát leírni !!
Segítségeteket előre közsönöm !
Ha valamit nem értetek írjatok.
Így szeretném látni PÉLDÁUL. (r*r*3,14*m)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fontos, nagyon, !!!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Henger felszíne:
A=2r²π+2rπm
Henger térfogata:
V=r²πm
Hasáb felszíne:
A=2T+P
Hasáb térfogata:
V=T×m
1