Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

5 db másodfokú egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
649
Másodfokú egyenletek, matematika.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. 9x2-24x+16-(36x2-84x+49)=-21
9x2-24x+16-36x2+84x-49=-21
-27x2+60x-33=-21
-27x2+60x-33+21=0
-27x2+60x-12=0
9x2-20x+4=0
9x2-2x-18x+4=0
x·(9x-2)-2(9x-2)=0
(9x-2)·(x-2)=0
9x-2=0
x-2=0
x=kettő kilenced
x=2
x1=kettő kilenced, x2=2

-1