Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitség kellene! abszolút nem értem! százalékszámitás!

Főoldal » Középiskola » Matematika
458
Egy országban a választáson a szavazókorú népesség 62,4%-a vett részt. A később győztes pártra a 43,6%-uk szavazott.
Hány százaléka ez az összes szavazónak?
Mennyi a szavazóképes össznépesség, ha a győztes pártra 10 610 496-an szavaztak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
százalék
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x·0,625·0,436=10610496
amiből x=38937600 ember a szavazőnépesség.

10610496:38937600=0,2725=27,25%-a az osszes szavazónak.
1