Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! nagy szükségem lenne erre, hogyan kell levezetni! Mert én a két db kettest a zárójelek után négyzetre emelésnek vettem.....

Főoldal » Középiskola » Matematika
334
csatoltam! köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2

`9x^2`-24x+16-`36x^2`+84x-49 = 0

`27x^2`-60x+33 = 0

megoldóképlet

`x_1` = 1

`x_2` = `11/9`
0

Ha csak szorzás, akkor:

6x-8 - 12x+14 = 0

6x = 6

x = 1
0