Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyors segítségre van szükségem!

Főoldal » Középiskola » Matematika
800
Egy 24 cm magas négyzetes csonkagúla alapéle 55cm,fedőéle 41cm. Mi a felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A felszín az alapnégyzet területének és az oldalháromszögek területének összege
Egy háromszög magasságát Pitagorasz tétellel számoljuk ki:
41²=(55/2)²+m₁² ebből m₁=30,4 cm
F=55²+2·55·30,4=6370 cm²=63,7 dm²
Térfogat az alap területe szorozva a gúla magasságának harmadával
A gúla magasságát szintén Pitagorasz tétellel számítjuk ki:
30,4²=(55/2)²+m₂² ebből m₂=12,96 cm²
V=25²·12,96/3=2700 cm³=2,7 dm³
1