Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
2350
Három szabályos dobókockát egyszerre gurítunk. Mekkora annak a valószínűsége, hogy a dobott számok mindegyike páros?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
annak hogy az egyik páros 1/2 (a 6 lehetséges esetből 3 páros)
hogyha mindkettő az: 1/2*1/2=1/4
1

Párosat dobunk az
(1.) kockával: 3/6, azaz 1/2
(2.) kockával: 3/6, azaz 1/2
(3.) kockával: 3/6, azaz 1/2

Mindhárommal párosat dobunk: 1/2 * 1/2 * 1*2 = (1/2)³ = 1/8
0