Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Leccke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
556
Oldd meg a mérlegelv alkalmazásával az egyenleteket és az egyenlőtlenségeket az adott alaphalmaz hoz kérlek írd le hogy szamoltad ki!! köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
6. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
27. feladat
a,
2a-3=5
2a=8
a=4
Ez az egész szám körébe tartozik így van megoldása az egyenletnek.

b,
3b+6=5
3b=-1
b=-1/3
Ez a szám nem a természetes számok körébe tartozik így nincs megoldása az egyenletnek.

c,
(4×c-5)/2+0,5=2c-2
(4×c-5)/2=2c-2,5
4c-5=4c-5
c=c
Így minden racionális szám igaz az egyenlőtlenségre

d,
(3/4)d-(5/8)≤(3/2) /×8
6d-5≤12
6d≤17
d≤17/6
Így nullánál kisebb racionális számok igazak az egyenlőtlenségre.

e,
2e/15+4>6 /×15
2e+60>90
2e>30
e>15
A 15-nél nagyobb racionális számok igazak erre

f,
(3f-5)/2<f /×2
3f-5<2f
-5<-f
5>f
Így lehetnek ezek a számok: 0, 1, 2, 3, és 4















0