Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
Egy háromszög területe 150 cm2. Két szomszédos oldala 20 cm és 30 cm. Mekkorák a háromszög szögei és oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

T = `(a*b*singamma)/2`

`singamma` = `(2*T)/(a*b)` = `(2*150)/(20*30)` = 0,5

`gamma` = 30°

`c^2` = `a^2`+`b^2`-`2*a*b*cosgamma` = `(20^2+30^2-2*20*30*0.87)` = 400+900-600 = 260,7

c = `root()(260,7)` = 16,1 cm

`a/c` = `sinalpha/singamma`

`sinalpha` = `(a*singamma)/c` = `(20*sin30)/16,14` = 0,62

`alpha` = 38,3°

`beta` = 180-(38,3+30) = 101,7°.
1