Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Egy háromszög oldalainak hossza: a = 1, b = 2 és c = 1,5. Határozzuk meg a szögeit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
cosinustétel:

`c^2` = `a^2`+`b^2`-`2*a*b*cosgamma`

`1.5^2` = `1^2` + `2^2` - `2*1*2*cosgamma`

`cosgamma` = `(1^2+2^2-1.5^2)/(2*1*2)` = 0,6875

`gamma` = 46,6°

ugyanez a többire is:

`cosbeta` = `(1^2+1.5^2-2^2)/(2*1*1.5)` = -0,25

`beta` = 104,5°

`alpha` = 180-(`beta+gamma`) = 28,9°
1