Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS pls

Főoldal » Általános iskola » Matematika
549
Hány négyzetcentiméter egy 1, 5, illetve 6 cm élű téglatest felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4

(1*1)*2 = 2 cm2
(1*5)*2 = 10 cm2
(1*6)*2 = 12 cm2
össze kell adni
24 cm2 szerintem
0

Azért kell mindig 2-vel szorozni, mert kétszer van ugyanakkora oldala.
Pl. gyufásdoboz
0

most mar tudom hogy 82 a valasz am koszi
0

2·(1·5+1·6+5·6)=2·(5+6+30)=2·41=82 cm²
0