Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
316
A 8.b osztályosok nagyon szorgalmasak voltak, hiszen a matematika beadandók 5 %-át, összesen 28 feladatsort nem küldtek be. Hány feladatot kellett volna az osztálynak összesen matematikából beküldeni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egyszerű százalékszámítás. Ha az összes beadandók 5%-a 28 feladatsor, akkor mennyi a 100%? Tualjdonképpen ez a kérdés.
Tehát:
5% =5/100=0,05 28
100%=100/100=1 ?
Erre tekinthetünk úgy, mint egy egyenlet szerűség. A bal oldalt (0,05) szorzom 20-al, hogy 1-et kapjak, de ekkor ugye szoroznom kell a jobb oldalt is, ami 28*20=560. Tehát:
100%=1 560
Tehát az osztály összesen 560 feladatsort kellett volna beküldeni. (Az durva)
0