Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
356
Segítséget szeretnék kérni. Már a függvények ábrázolása meg van.

5x - 2 ≥ 3 egyenlőtlenség grafikus megoldása
1. Ábrázolja koordináta-rendszerben az y = 5x - 2 függvényt!
2. Ugyanebben a koordináta-rendszerben ábrázolja az y = 3 függvényt!
3. A két függvény 1 pontban metszi egymást. Ezen keresztül húzzon egy x tengellyel párhuzamos egyenest!
4. Mivel 5x – 2 nagyobb egyenlő 3-nál, megnézzük, hogy ez a függvény hol van a z y = 3 függvény fölött. Ezeknek a pontoknak az első jelzőszámai lesznek az egyenlőtlenség megoldásai.
4. Ellenőrizze a megoldást az egyenlőtlenség mérlegelvvel történő megoldásával.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5x-2 `ge` 3 /+2

5x `ge` 5 /:5

x `ge` 1

Ábra

0