Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozzuk meg a háromszög csúcspontjainak koordinátái ha oldalegyeneseinek egyenlege (- 5x;+3y=0) (9x-2y=17) (4x+y=0)

Főoldal » Középiskola » Matematika
626
Határozzuk meg a háromszög csúcspontjainak koordinátái ha oldalegyeneseinek egyenlege (- 5x;+3y=0) (9x-2y=17) (4x+y=0)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Páronként megoldva kapjuk a csúcsok koordinátáit.

- 5x+3y=0 /*2

9x-2y=17 /*3

-10x+6y = 0

27x-6y = 51

17x = 51

x = 3

`-10*3`+ 6y = 0

6y = 30

y = 5

A(3;5)

9x-2y = 17

4x+y = 0

8x+2y = 0

17x = 17

x = 1

y = 4

B(1;4)

-5x+3y = 0

4x+y=0 /*3

12x+3y = 0

17x = 0

x = 0

y = 0

C(0;0)

A háromszög csúcsának koordinátái: A(3;5) B(1;4) C(0;0).
0