Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1237
Egy hotellánc ,,A szürke napokat színezd újra!" szlogennel 2 főnek 2 éjszakára szóló pihenést kínál. Az ajánlat, az 55%-os kedvezményt adó hotelkupon felhasználásával 27 000 Ft-ba kerül. Mennyibe kerülne ez a szolgáltatás kedvezmény nélkül?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tegyük fel, hogy az eredeti ára x lenne, ekkor ennek az 55%-a lejön, tehát x-0,55x=0,45x-be kerül, vagyis 27.000-be:

0,45x=27000, vagyis x=60000, tehát eredetileg 60000 forintba kerülne.
0