Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

NAGYON SÜRGŐS!! 12:00-ig FIZIKA!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
488
1) egy 2 kg tömegű testet 5 m/s sebességgel ellökünk egy vízszintes asztalon. A test és az asztal között 0,3 a csúszási surlódási egüttható. Mennyi utt tesz meg a test megállásig?
2) Mekkora a teljesítménye annak az erőnek, ami 50s alatt 2000J munkát végez? Mennyi munka hasznosul ebből, ha a hatásfok 60%?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 9.osztály
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
`F_s` = `mu*m*g` = `0.3*2*10` = 6 N

a = `F/m` = `6/2` = 3 `m/s^2`; ennyi lesz a gyorsulása (lassulása).

v = `a*t`

t = `v/a` = `5/3` s; ennyi ideig lassul.

s = `v_0*t` + `a/2*t^2` = `5*5/3` + `[-3/2*(5/3)^2]` = `25/3` - `25/6` = `25/6` = 4,16 m

2)

P = `W/t` = `2000/50` = 40 W

`eta` = `P_h/P_ö`

`P_h` = `P_ö*eta` = `40*0.6` = 24 W
0

a = `g*sinalpha` = 5 `m/s^2`

A tömeg nem kell.

v = `a*t`

t = `v/a` = `25/5` = 5 s

s = `a/2*t^2` = `5/2*5^2` = 62,5 m
0