Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SÜRGÖS DOLGOZATOT IROK!

Főoldal » Középiskola » Matematika
409
Határozza meg a 12 cm oldalhosszúságú szabályos háromszög magasságát és területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A magasságot behúzva lesz egy derékszögű háromszög, melynek az egyik befogója a magasság, a másik befogója az oldal fele, az átfogója az oldala.

m = `root()(a^2-(a/2)^2)` = `a*root()(3)/2` = `(12*root()(3)/2)` = 10,39 cm

T = `(a*m)/2` = `a^2*root()(3)/4` = `12^2*root()(3)/4` = 62,35 `cm^2`
0