Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csak a feladatos részt kéne megcsinálni

Főoldal » Középiskola » Matematika
322
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


7,

`2*pi` megfelel 360 foknak

`(2*pi)/3` megfelel `360/3` = 120 foknak

1 rad = `1/(2*pi)*360` = 57,3 °

8,

`i_(alpha)` = ez gondolom az `alpha` szöghöz tartozó ív hossza lesz.

Egy teljes körhöz (2*pi) tartozik `2*r*pi` = `2*10*3.14` = 62,8 cm ívhossz

`pi/3` -hoz tartozik `(pi/3)/(2*pi)*62.8` = `1/6*62.8` = 10,74 cm ívhossz.
0