Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög területe

Főoldal » Középiskola » Matematika
1098
Egy szabályos háromszög súlypontja 4 cm-re van a csúcsoktól. Mekkora a háromszög területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, Matematika, háromszög, Súlyvonal
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A szabályos háromszög súlyvonala meg minden egyéb (magasságvonal, szögfelező) egybeesnek, a súlypont tehát 2:1 arányban osztja a súlyvonalakat. Akkor a háromszög magassága 6 cm.

Egy olyan derékszögű háromszög, melynek az egyik befogója 6 cm és a szemközti szög 60°, az átfogója:

`sin60` = `6/c` = `root()(3)/2`

c = `4*root()(3)`

A területe:

T = `(c*m)/2` = `(4*root()(3)*6)/2` = `12*root()(3)` `cm^2`
0