Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SÜRGÖS DOLGOZATOT IROK!

Főoldal » Középiskola » Matematika
583
Egy háromszög belső szögeinek aránya 4:6:8. Határozzuk meg a háromszög belső és külső szögeit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4x+6x+8x=180 fok
18x=180 fok
x=10 fok
Így belső szögei: 40 fok, 60 fok és 80 fok
Külső szögei: 140 fok, 120 fok és 100 fok
0