Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SÜRGÖS DOLGOZATOTT IROK!

Főoldal » Középiskola » Matematika
2501
Hány oldalú az a konvex sokszög, amelyben az összes átlók száma 65? Mennyi a belső szögeinek összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
((n×(n-3))/2=65
n×(n-3)=130
n=13 oldalú
Belső szögek összege
11×180=1980 fok
0